МЕНЮ
Кошница

Енергийни напитки

Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)

Интернет прелива както от наистина добри оферти за всяко нещо, от което можете да се нуждаете, така и от съвети за това как да го ползваме и как да не го. Употребата на един продукт, в крайна сметка, зависи изцяло от нас.

Когато се приберете у дома с новата хранителна добавка никой не може да установи 100-процентов контрол върху това, което правите с нея. Именно там идва и ролята на самодисциплината, която всеки един от нас трябва да вложи.

Няма разлика между това дали сте купили продукта на по-висока или по-ниска цена – ако той има доказани странични ефекти, които евентуално биха се проявили и при вас – спасение няма. Всичко зависи от дозата, която приемате, времето, в което приемате продукта и начина, по който го правите.

Не си мислете, че на вас не може да се случи – бъдете внимателни, защото някои от суплементите, продавани в нашия онлайн магазин, са доста силни и разполагат с активни съставки, които имат доста сериозно действие. Именно те влияят на организма по даден начин, който е добре да ни бъде разкрит предварително.

Естествено, това дали ще разберем подробностите за един или друг продукт зависи от хората, които ни го продават. Те може да сметнат за напълно ненужно да ни споменат за опасностите, които крие дадена хранителна добавка.

Ако попаднете на подобен търговец, най-доброто, което можете да направите освен да предупредите останалите си приятели да не пазаруват от този магазин, е да прочетете повече информация за конкретния продукт. Така ще сте наясно с какво точно ще „почерпите“ организма и как точно това вещество ще повлияе на вашата активност, представянето ви в залата и т.н.

Вредата от енергийните напитки – мит или реалност

От много години насам се говори за реални и потенциални вреди на някои хранителни добавки (били те в прахообразно или течно състояние). За една група вещества се говори много повече, обаче и тя е тази на всички енергийни напитки.

Всеки знае, че те вредят ако от тях се изпие дори и минимално количество, което превишава препоръчителната дневна доза. Всеки знае – не пий такива течности, защото те са пълни със захар и няма да доведат до нищо положително.

Това, обаче може да бъде оспорено като мнение, защото всяка енергийна напитка може да бъде и доста полезна, стига да е изготвена от правилните съставки. Ако вместо чиста бяла захар в нея е „инвестирана“ стевия в течно състояние, то тогава нещата може и да стоят доста по-добре.

Ако вместо изкуствени оцветители в напитката са включени естествени такива (заради плодовете, които са използвани за направата ѝ), то тогава напитката придобива съвсем други както вкус, така и влияние върху тялото на трениращия и приемащия.

Workout.bg – нещата, които са полезни за вас

Като заговорихме за полезни свойства на храните, които приемаме, то тогава всеки един елемент, който е част от нашата диета, трябва да бъде напълно съобразен с крайната ни цел. Това ни напомня да проверите и другите ни категории в Workout.bg, в които ще откриете храни и напитки, подходящи за всеки трениращ, за всяка цел.

Няма да ви лъжем – качественият начин на живот струва с една идея по-скъпо след като сумираме цените на идеалните супер храни. Това, обаче ще ви се отблагодари в един момент, когато се обърнете назад и търсите отговор на въпроса защо се чувствате толкова свежи и готови за поредната тежка тренировка.

Има проучвания, според които консумирането на енергийни напитки преди тренировка ви прави по-издръжливи, имате повече сила и правите повече повторения. Ако искате добър енергиен тласък, тези напитки ще ви помогнат.

Съществуват много варианти на енергийни напитки и изборът не е лесен. За да изберете напитка трябва да прегледате съдържанието и на кофеин, на захар и какви други съставки има в нея. Препоръчително е да не превишавате повече от 400 мг кофеин на ден. Ако предпочитате да избягвате захарта имате възможност за избор между напитки с много малко добавена захар и без.

Кофеинът има много положителен ефект при тренировки, защото увеличава енергийните разходи. Ако искате да имате достатъчно енергия и да се представяте добре във фитнеса, комбинирайте упражненията с кофеин. Имайте предвид, че не е добре да прекалявате, защото твърде големи количества кофеин може да имат обратен ефект и да ви стане лошо.

И двата варианта са много популярни между спортистите, защото са лесен начин за увеличаване на енергията. Много хора избират кафе, защото не искат да приемат допълнително захар, консерванти други съставки на енергийните напитки. От друга страна тези напитки имат своите положителни качества и ви предоставят стандартизирани дози кофеин и други съставки, които насърчават издръжливостта ви. Изборът тук се свежда до личните ви предпочитания.

Препоръчително е да приемете напитка около час преди тренировката. Някои напитки съдържат форми на кофеин, които се усвояват по-бързо и имат по-бърз ефект. Затова е добре да се запознаете със съдържанието на напитката преди прием. Внимавайте да не предозирате с напитките и кофеина. Това може да ви направи по-нервни, да предизвика дразнене на стомаха и безсъние.

4.54 / 196