МЕНЮ
Кошница

Лецитин

21.60 лв. 27.00 лв.
Купи
44.00 лв. 55.00 лв.
Купи
24.80 лв. 31.00 лв.
Купи
14.36 лв. 17.95 лв.
Купи
28.72 лв. 35.90 лв.
Купи
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

Не всички мазнени в човешкото тяло са лоши и вредни и определено не бива да изпадате в паника, като чуете за мазнини. Всъщност съществуват два вида мазнини – тези, които участват в състава на храната (един от трите основни макронутриента) и неприятните мазнини, наричащи се подкожни, които се складират в организма под формата на запаси.

За здравето и нормалната функция на организма ви е важно да го снабдявате с нуждите мазнини. Може да звучи иронично, защото думата обикновено се използва в негативен смисъл, но всеки спортист и грижещ се за здравето си човек, вероятно за ползите от приема на летинин. Ние от сайта Workout.bg сме тук, за да ви предоставим качествен летинин и да обясним на всички тези, които се питат „за какво се пие лецитин“, колко важна всъщност е тази мазнина за всеки.

Лецитин – какво представлява и какви са ползите от приема му

Лецитинът е органично вещество принадлежи към групата на фосфолипидите. Фосфолипидите пък влизат в състава на важни части от човешкото тяло, от органи, тъкани до мембраните на клетките. Лецитинът е изключително важна мазнина за правилното функциониране на органите и протичането на процесите в тялото.

Снабдяването на организма с това важно вещество, поддържа оптималното здраве на всеки човек. Лецитинът най-често се добива от соеви зърна, затова под формата на добавка е популярен соев лецитин. Соевият лецитин  е и този, който има най-широко разпространение като емулгатор. Но и масово се използва за терапевтични цели, благодарение на множеството му ползи за здравето.

Може да бъде животински и растителен и да се набави от храни, но и от добавки, за които се използва растителен лецитин . Соевият лецитин се съдържа в състава на голяма част от преработените храни, използва се освен се и като стабилизатор за продуктите, хранителна добавка за поддържане на здравето и в козметиката, заради способността му да прави кожата по-мека.

Алтернатива на соевия лецитин е т.нар слънчгледов лецитин. Той притежава всички ползи на соевия лецитин  в комбинация с още няколко. Той има неутрален вкус и слаб мирис, за тези, които не харесват вкуса и миризмата на соевия. Има и по-високо съдържание на фосфатидилхолин и по-ниско съдържание на линоленова киселина.

Независимо кой вид лецитин ще изберете ползите му за здравето са множество. Той подобрява липидния профил и допринася за здравето на сърдечно-съдовата система, като приемът му води до понижение на лошия холестерол. Също така действа благоприятно за здравето на черния дроб и храносмилането, благодарение на съдържанието на фосфатидилхолин в лецитина.

Лецитинът облекчава симптоми на артрит, подобрява вида на кожата и спомага за цялостно подобрение на имунитета. И въпреки, че присъства в множество храни, забързания начин на живот, който има всеки от нас често пречи на това да се храним разнообразно и здравословно.

Затова ви препоръчваме да приемате лецитин под формата на хранителни добавки, за да си помогнете на организма. Лесно, бързо и добра усвояемост, добавките са сигурния начин да приемате достатъчно лецитин .

Workout.bg – доказано качество на всеки продукт

Ако вече се убедихте в качествата и ползите на лецитина, може да разгледате различните видове добавки с лецитин на нашия сайт.

Доверете се на професионализма и качествените продукти, за да получите най-доброто от пазара на хранителни добавки. Поръчайте още сега и се погрижете за общото здраве и имунитета си.

4.51 / 322