МЕНЮ
Количка

Аутизъм

Няма добавени продукти в тази категория.

Все по-голям интерес има към това що е то аутизъм. Въпросите са свързани главно с това дали тази болест всъщност е някакво ненормално състояние или си има хора, които просто са по-резервирани по рождение?

Всъщност, науката и медицината са дали ориентировъчна дефиниция на този тип болести, които влияят на психологическото състояние на пациентите. Естествено, психиката не бива повлиявана по един и същи начин при всеки човек.

Ако аутизмът (това, за което ще говорим главно в настоящия текст) при едни влияе силно негативно, то при други нещата не изглеждат толкова зле. Ако някои са твърде несръчни, не могат да общуват с останалата част от обществото, изпитват трудности при невербална комуникация със себеподобни, то други аутисти могат да рисуват прекрасно, изказът им е неземно добър и т.н.

Всъщност, някои аутисти са блестящи математици, което както знаем не е лесно нещо. Това, обаче, не означава, че всеки човек, който не му върви комуникацията с останалите, не е добър по математиката или не е Да Винчи с четката, задължително трябва да бъде диагностициран.

Нещо друго – аутистите обикновено могат да бъдат разпознати още в много ранна възраст от техния живот. Те са хората, които странят от групичките деца и тук става въпрос не за детското скарване и цупене, а без видима причина аутистите просто странят и стоят с гръб към останалите.

Скенерни снимки напълно доказват, че участъците в мозъка, които отговарят за възприятията от външния свят са нарушени. Т.е., от това откритие медицината може спокойно да говори за цял спектър, огромна гама от аутистични нарушения.

Става въпрос за проблеми при разбирането на основни чувства на останалите – нарушена или напълно липсваща емпатия. Това е напълно нормално за аутистите и те никога няма да намерят нещо нередно във въпросното явление.

Всяко нещо в живота има своя баланс и тук също се наблюдава. Интересното тук идва от това, че щом едни участъци от мозъка са увредени, то онези от него, в които се отговаря за това да се отсява много тънък, трудно забележим за хората детайл от цялото, бива забелязан с лекота от аутистите.

Този феномен е много рядък и наистина говорим за неща, които не всеки би могъл да види. Някои аутисти дори нямат тази, да я наречем, дарба.

Защо, обаче, се появява аутизъм при децата? Защо някои дечица са с вродени аутистични увреждания и това коства нормалното им развитие през целия им съзнателен живот, а други нямат такъв проблем?

Истината се появява след направата на стотици хиляди изследвания. Те доказват това, че ако майката е прекарала тежка вирусна инфекция по време на бременността, то шансът отрочето ѝ да е с аутизъм скача почти двойно.

Ако има усложнения по време на самия процес на раждане, физическия момент на излизане на плода от тялото на майката, шансът за аутизъм също е много голям. Точно заради това специалистите съветват да избираме сериозни, опитни гинеколози, които да следят бременността през целия период.

Така, тук е и моментът да ви предупредим да не заклеймявате детето си ако то просто няма интерес към комуникиране още в ранните си години. Не се дръжте с него като прокажено, защото като родител вие сте човекът, който трябва да разбуди интереса към заобикалящата го среда.

Какви добавки биха помогнали срещу аутизма

Някои специалисти твърдят, че премахването на какъвто и да е глутен (един от протеините в хляба) може да подобри значително състоянието на деца аутисти. От дневното меню е напълно възможно да бъдат изключени и някои други продукти, съдържащи пшеница, мляко, соя и т.н.

Все пак остава вероятността психолозите да са по-прави от лекарите. Хората, работещи с психиката на хората, твърдят много категорично, че аутизмът не е болест, а просто временно изкривяване, върху което може да се работи.

Ето защо според тях не трябва да се гледа на децата аутисти като едва ли не отиващи си, а вместо това на тях да се погледне с един поглед, казващ „Добре дошли, можем да ви помогнем!“.

Workout.bg – заслужаваме вашето доверие

От години сме встъпили в българския бизнес с продажба на хранителни добавки и това ни е осигурило необходимото време, в което да придобием опита, който ни е бил необходим, за да поддържаме нашите клиенти доволни.

След цялото това време няма начин да подходим непрофесионално или да направим нещо, което зависи от нас, по начин, който не удовлетворява хората, с които работим. Дали ще са производители, доставчици или ще са обикновени хора, които идват при нас в ролята си на крайни потребители.

Всички тези хора, които имат дадена роля по веригата, са се свързали в един момент с нас, за да инвестират доверието, на което крепим отношенията си и до ден днешен. Именно заради това признание в един миг, ние сме готови да се обвържем за дълго време с най-коректните и в трите аспекта.

Оценяваме онези, които в даден момент са се доверили на нас – Workout.bg и продължават да влагат търпение и отзивчивост в отношенията си с нас. Естествено, опитът се гради и с негативни неща – хора, проявили некоректност, са ни научили какво и кога да забелязваме, за да не се получава така, че непрофесионализъм да навреди на нашите отношения с така важния краен потребител.

Аутизмът е увреждане в развитието, което обикновено се появява в ранно детство. Той повлиява на социалните умения, взаимоотношенията и комуникацията на човека. Няма определен тип поведение, което да бъде характерно за аутизмът, тъй като хората са засегнати по различен начин и в различна степен.

Има различни теории за това и учените все още не знаят точните причини. Най-често се смята, че те са генетични. Рискови фактори са наличието на брат или сестра със заболяването, по-възрастни родители, генетични заболявания и недоносени бебета, с много ниско тегло при раждането.

Някои признаци на аутистични разтройства са повторението на думи, звуци и движения, по-късно проговаряне или изобщо не проговаряне, уединена игра и избягване на контакти с други деца, както и силен и постоянен интерес към конкретен предмет или тема.

Аутизмът може да диагностициран на всяка възраст, но симптомите най-често се появяват през първите две години от живота на децата. Важно е хората, които имат съмнения за този тип заболяване да не отлагат посещението при лекар, а да започнат лечение възможно най-рано.

В зависимост от симптомите, които имат хората с аутизъм понякога терапиите се съчетават с прием на лекарства. Има медикаменти, които повлияват симптоми като хиперактивност, тревожност и безпокойство, агресивност и проблеми с концентрацията.

4.49 / 315