МЕНЮ
Кошница

Ресвератрол

42.32 лв. 52.90 лв.
Купи
22.45 лв.
Купи
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)

Навярно сте чували, че пиенето на чаша вино на вечер е полезно? Тук сме, за да подкрепим този факт, но само от части. Във виното се съдържа ресвератрол – съединение с полезни свойства, което се е съставка на люспите на гроздето.

Ресвератрол има редица полезни функции и подпомага за поддържането на цялостното здравословно състояние. Пиенето на вино, обаче не е най-добрият начин да си набавите това ползено вещество.

В тази категория ви представяме хранителни добавки със съдържание на ресвератрол, чрез които да си набавите неговото полезно действие. А какво е то? Следва да ви разкажем малко повече за ресвератрол ползи.

Ресвератрол ползи – полезни свойства на съединението

Съединението представлява цял растителен комплекс, изключително богат на огромно количество антиоксиданти. Най-често посочвания плод, който е богат източник на ресвератрола е гроздето. Веществото е от полифенолен тип и има интересна биокативна форма. Засилването на приема му укрепва здравето и подобрява някои функции на организма.

Основно това се дължи на антиоксидантните му свойства. Те потискат редица маркери на окисляването и възпаленията в организма. Може би сте чували, че виното подобрява кръвния поток. Истината е, че това се дължи на ресвератрола, който се съдържа в него.

Препоръчително е хора с високо кръвно да изпиват по една чаша вино или да си набавят ресвератрол под друга форма, например чрез хранителни добавки, за да понижат нивата на кръвното си налягане.

Задължително трябва да споменем за една важна функция на съединението, която е от значението за хората страдащи от диабет. Приемът на ресвератрол понижава нивата на кръвната захар и инсулин.

Кога се пие ресвератрол

Препоръчително е ресвератролът да се приема след тренировка от активно спортуващите или по време на закуска от всички други хора. Опредлената дневна доза е между 50 и 200 мг. В нашето портфолио ви предлагаме хранителни добавки със съдържание на ресвератрол, с които да си набавите необходимата доза от това ценно вещество.

Ако се интересувате от ресвератрол може да се запознаете по-детайлно с два от наличните продукта в категорията - Holland and barrett resveratrol 50 mg и Swanson indole-3-carbinol with resveratrol 200 mg.

И двата продукта са част от портфолиото на световноизвестни марки за хранителни добавки, което гарантира за качеството им.

Ресвератрол противопоказания – има ли странични ефекти

Приемът на ресвератрол не предполага наличието на странични ефекти. В зависимост от чувствителността на вашия стомах и съдържанието на други съставки в хранителните добавки, може да изпитате леки стомашни неразположения.

Все пак ако приемате и други суплементи е добра да се консултирате с лекар относно дали те са подходящи в комбинация с ресвератрол.

4.51 / 152