МЕНЮ
Кошница

Кимоно и колани

Няма добавени продукти в тази категория.

Както добре знаете, някои спортове изискват по-специфична екипировка. Ако при някои трябват щеки, при други са необходими дървени прътове (при някои бойни спортове).

Докато при едни дисциплини е необходимо да бъдете въоръжени с пистолет, то при други ще трябва да се въоръжите с табла, фигури от пешка до цар, както и остър ум. Ако при някои ви трябва гума, пазеща зъбите, при други ще изпитате нужда от шлем и сабя.

Можем да правим сравнения и да даваме примери до безкрай. Важното е, че днес на фокус е една доста интересна редица от спортове, която се характеризира главно с идеята за смиреността на човешкото същество.

Тук на човек доста бързо му се доказва, че има стихии, които са значително по-силни от него, което по един или друг начин кара човешкият дух да живее в хармония със себе си и да е отдаден на идеята за личностно укрепване.

Кимоно и колани - кому са нужни

Една от идеите, които ни връхлетя малко преди да решим да продаваме неща от типа на кимоно и колани, бе това да стимулираме повече деца да се занимават с източни бойни изкуства, откъдето и идва идеята за кимоното, закрепено към тялото с колан.

Именно от ранна детска възраст с обличането на кимоно, на едно дете му се дава шанс да се докосне до невероятни състояния на ума, в които то не би се вгледало ако го оставите да стои на телефона по цял ден.

Ето защо за нас категорията ни с кимоно и колани е важна почти толкова, колкото и онази с хранителните добавки. Всичко е въпрос на състояние на ума!

Workout.bg – имаме амбиции, които ще защитим

Замислете се колко често сте срещали хора с огромно самочувствие, което по една или друга причина не могат да защитят. Сега помислете отново колко са онези търговски вериги или търговци с друг мащаб, които имат амбиции да са най-добрите в нещо, но, за жалост, там уменията им граничат с нулата.

Сигурно броят им също може да бъде описан с квалификацията „достатъчно“. Е, проблемите с този начин на мислене са доста повече от положителните страни, така че ако и вие сте се усещали да мислите на моменти по този начин, то тогава трябва да промените нещата възможно най-бързо.

Един доста добър и успешен начин за това да промените нещата е да тренирате. Спортът поваля на колене много бързо и докато успеете да се възвърнете отново на краката си и да стъпите здраво, има път, който трябва да изминете.

Именно този път изгражда характер, който след това е достоен за уважение, няма никакво прехвалване, а самочувствието е само толкова, колкото абсолютно равно на постиженията. Т.е., дотук трябваше да сте разбрали, че единственото, което можете да направите ако намирате в себе си нужда от промяна, е да започнете да спортувате.

Тогава, обаче започват и един по-различен тип проблеми. Бързаме да ви успокоим и да кажем, че за тях решението вече сме го открили.

Оборудването, както вече разбрахте, е от изключителна важност и за него човек е добре да бъде максимално взискателен първо към самия себе си, второ към търговците на тези продукти и аксесоари. Някои спортове изискват доста добро оборудване и заради това ние сме готови да ви го дадем.

След като вече знаете и точното място, на което трябва да бъдете, за да си набавите всичко, което ви е необходимо в избрания от вас спорт, можем да пристъпим и към следващото най-важно нещо – самото спортуване, правещо същинското и ментално, и физическо развитие.

Превърнете се в онова, което досега само сте си представяли. Позволете си да бъдете една по-добра версия на себе си.

За целта станете част от огромното семейство на Workout.bg, което ще ви даде шанс да си набавяте и най-качествените артикули, и най-адекватната и истинна информация както за спорта, така и за всичко около него.

Позволете си да бъдете най-добрите, при най-добрите!

Кимоната са тренировъчни дрехи за японските бойни изкуства. Облеклата се различават в зависимост от вида на бойното изкуство. Кимоното трябва да се избира според височината на човека, който ще го носи. Хубаво е ако имате възможност да изпробвате кимоното преди да го купите. Има разлики между кимоната на различните производители и понякога са номерирани като един размер, а всъщност седят по различен начин.

Традиционно кимоното се изработва от 100 % памук или смес от памук и полиестер. Имайте предвид, че памучните тъкани могат да се свият при пране и е хубаво когато избирате кимоно, то да бъде малко по-дълго. При някои бойни спортове като айкидото се използват само бели кимона, които са по-трудни за поддръжка, защото с времето пожълтяват.

Има три вида кимона – леки, средни и тежки. Леките обикновено за подходящи за деца и се изработват от тънък слой плат. Кимоната в средната категория са малко по-дебели и се използват от по-напреднали ученици. Тежките кимона се използват от треньорите. Те са подсилени на лактите и коленете и издръжливи на активна употреба.

Независимо какво бойно изкуство практикувате, кимоното в символ на вашите умения. Важно е да поддържате кимоното си чисто, изгладено и без петна, което често е предизвикателство за белите дрехи. Не се препоръчва употреба на хлорна белина, тъй като тя уврежда материите и те се износват по-бързо. Накисвайте предварително кимоното с препарати за петна, перете го според градусите подходящи за материята и ги оставяйте да изсъхнат по естествен начин. Сушилните може да причинят свиване и образуване на петна.

Цвета на коланите обозначава ранга на ученика в бойното изкуство, което практикува. Те са бели, жълти, оранжеви, зелени, сини, кафяви и черни. Символиката на всеки цвят е различна и в зависимост от уменията на трениращите постепенно в процеса на усъвършенстване се променят.

4.52 / 167